Predictive profiling Nederland - | - Predictive Profiling

Predictive profiling terrorisme ©

 
Handboek algemeen

 

Het doel van dit boek is mensen die zich bezighouden met terrorismebestrijding, zoals politiefunctionarissen, militairen, beveiligingsprofessionals, en de geïnteresseerde burger kennis te laten maken met de processen, vaardigheden en instrumenten die nodig zijn voor het toepassen van predictive profiling. Deze effectieve methodiek voor het opsporen en elimineren van islamitisch terrorisme wordt door security experts als evolutionair en vernieuwend beschouwd. De methodiek wordt sinds enige jaren wereldwijd met succes toegepast in de terrorismebestrijding ter voorkoming van aanslagen.

U kunt hier de inhoudsopgave van boek bekijken.

 
Index handboek

U kunt hier de index van het boek bekijken.

 
Over de auteur

U kunt hier informatie over de auteur en zijn voorwoord bekijken.

 
Bestellen handboek

U kunt het boek op deze website bestellen middels een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook bestaat de mogelijkheid het boek te bestellen via Bol.com.

Bijzonderheden boek:

Auteur: Paul Mulder

Uitgever: Trio SMC, Almere

Nederlandstalig, 224 pagina's, softcover, full color

ISBN/EAN: 978 90 81 85351 4

NUR: 600

De prijs is € 39,95. inclusief BTW en verzendkosten voor bezorging in Nederland.

Download de leveringsvoorwaarden van de uitgever Trio SMC.

Iets niet goed gegaan of een klacht? Neem dan altijd contact op met onze klantenservice via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met het bestellen van het handboek stemt u in met de leveringsvoorwaarden.

 

 
Copyright informatie

Commercieel gebruik van de inhoud van het boek is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de auteur.

Creative Commons-Licentie

Het handboek Predictive profiling terrorisme © van Paul Mulder RSE is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-Geen Afgeleide Werken 4.0 Internationaal-licentie

Toestemming met betrekking tot rechten die niet onder deze licentie vallen zijn beschikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Predictive profiling terrorisme ®

 
Certified Profiler Terrorism (CPT)

Ten aanzien van terrorisme hebben wij een speciale opleiding ontwikkeld: Predictive Profiling Terrorisme ®. Een opleiding, die u opleidt tot een specialist op het gebied van het onderkennen van terroristische activiteiten middels predictive profiling.

De opleiding Predictive Profiling Terrorisme ® heeft tot doel het versterken van de geestelijke capaciteiten om de juiste besluiten te nemen. Security professionals worden getraind in het professioneel herkennen van modus operandi, het detecteren van afwijkend gedrag, verdachte indicatoren en het stellen van niet te voorspellen vragen (Security Questioning).

 
De opleidingen

Elke opleiding bestaat uit meerdere theoretische en praktische modules. Ter ondersteuning en als naslag is het door ons ontwikkelde handboek 'Predictive Profiling Terrorisme ®' te gebruiken, waarin onder meer de modus operandi van het religieus terrorisme en de daarbij behorende indicatoren uitgebreid zijn beschreven.

Kijk voor meer informatie op Triosecurity.nl voor

Bovenstaande opledingen zijn nieuw of opnieuw samengesteld, gecertificeerd en conform de norm van SVPB en ESIF.

Meld u tijdig aan, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

Predictive Profiling Terrorisme ® optimaliseert de opsporing van dierenactivisme, links-, rechts extremisme, religieus terrorisme en het voorkomen van aanslagen.

 
Meerdere niveau's

We onderkennen meerdere niveaus in de opleidingen.

Hierdoor kunnen we de verschillende doelgroepen effectief opleiden in theorie en in de praktijk.

 

 
Duur van de opleiding en examen

De totale opleidingsduur varieert van 7 tot 9 weken. In de eerste week ontvang je het lesmateriaal en krijg je een opdracht. VAlle opleidingen ontvangen klassikaal onderwijs. De laatste twee dagen van deze periode zijn voor de praktijktrainingen security questioning en observatie. De lestijden voor de theorielessen zijn van 09.00 tot 16.45 uur. Tezamen met de leesopdrachten en het maken van opdrachten of presentaties moet je rekenen op een studiebelasting van ca. 6 tot 10 uur per week. Ter afronding van je opleiding neem je deeel aan het theorie- en praktijkexamen.

De opleiding CPT is gecertificeerd per 1 januari 2016 oor de Stichting European Security Intelligence Foundation (www.ESIF.nl). De opleidingen SPT en BSP zijn gecertificeerd per 1 maart 2018 door de Stichting European Security Intelligence Foundation (www.ESIF.nl). De examens worden verzorgd door ESIF en worden altijd onafhankelijk afgenomen. 

Voor de leergang met het eindniveau CPT, SPT en BSP is een examencommissie samengesteld die het opgestelde examenplan periodiek toetst op kwaliteit en actualiteit. De leergangen kennen een theoretisch examen, dat wordt afgenomen aan de hand van meerkeuzevragen en  praktijkopdrachten. De leergang Predictive profiling terrorisme ® leidt op voor het diploma Predictive Profiling Terrorisme. Het diploma kan worden behaald na het succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen.

 
Afsluiten met een titel

Na het succesvol afronden van zowel het theorie- als praktijkexamen kan men zich aanmelden voor inschrijving in de expertise registers die worden beheerd door de stichting ESIF en bent u (na aanmelding) respectievelijk bevoegd de titel “CPT” of "BSP" of "SPT" achter uw familienaam te plaatsen. De afkortingen staat voor “Certified Profiler Terrorism ®”, "Boa Security Profiler ®" en "Security Profiler Terrorism ®". Deze titels zijn wettelijk beschermde beroepstitels

Het dragen van deze bijzondere titel houdt ook verplichtingen in. Zo zijn de alle ®-dragers onderworpen aan permanente educatie.

Wil je meer weten over deze opleiding kijk dan op triosecurity of download de folder.

 

 

Predictive profiling evenementen

 
Module zakkenrollerij

Algemeen:

Afleiden, daar gaat het om. Of beter gezegd: het controleren van hetgeen waarop iemand zijn aandacht richt. Want op twee dingen tegelijk letten, kunnen wij mensen maar lastig.

In deze module leert u zakkenrollerij te profileren. We nemen u mee naar de modus operandi van de zakkenroller en leren u situaties te herkennen.

Uiteraard ontvangt u de indicatoren van afwijkend gedrag bij deze vorm van criminaliteit.

Doelgroep: beveiligingsprofessionals die werken in de evenementenbeveiliging.

Duur van de training: 1 dag (8 uur)

Groepsgrootte:  minimaal 5 - maximaal 15 personen

Lesgeld is inclusief luxe lunch, koffie, thee en frisdrank. Gratis parkeren en Wifi. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 N.b. incompany trainingen zijn mogelijk op aanvraag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anderen cursisten kozen ook voor: 

- Security Questioning

 
Module terrorisme

Algemeen:

In deze module leert u terroristische activiteiten te profileren a.d.h.v. incidenten. We nemen u mee naar de basisbeginselen van het hedendaagse terrorisme.

Uiteraard ontvangt u de indicatoren van afwijkend gedrag.

De nadruk van deze training ligt in het onderkennen van terroristische activiteiten en het herkennen van geradicaliseerd gedrag.

Doelgroep: beveiligingsprofessionals die werken in de evenementenbeveiliging, objectbeveiligers, receptionisten.

Duur van de training: 2 dagen (2 x 8 uur)

Groepsgrootte:  minimaal 4 - maximaal 10 personen

Lesgeld is  inclusief luxe lunch, koffie, thee en frisdrank. Gratis parkeren en Wifi. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

N.b. incompany trainingen zijn mogelijk op aanvraag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anderen cursisten kozen ook voor: 

- Security Questioning

 
Module straatroof

 

Algemeen:

Straatroof is een vorm van diefstal met geweld. Jaarlijks wordt van veel burgers eigendommen beroofd, blijkt uit onderzoek. De bestrijding van straatroof heeft dan ook hoge prioriteit bij evenementen. Straatroof wordt steeds vaker door jonge daders gepleegd. Hierbij neemt het geweld toe. In 45 procent van alle straatroven gaat de daders er vandoor met een mobiele telefoon. Daders slaan vaak toe bij grotere stations, winkelcentra, uitgaansgelegenheden en bijzondere evenementen.

In deze module leert u straatroof activiteiten te profileren. We nemen u mee naar de modus operandi en leren u situaties te herkennen.

De criminele planningscyclus neemt hierbij een belangrijke plaats in voor wat betreft de verkenning en dry run.

Uiteraard ontvangt u de indicatoren van afwijkend gedrag bij deze vorm van criminaliteit.

Doelgroep: beveiligingsprofessionals die werkzaam zijn in de evenementenbeveiliging, objectbeveiligers, winkelbeveiliging, portiers en receptionisten.

Duur van de training: 1 dag (8 uur)

Groepsgrootte:  minimaal 5 - maximaal 15 personen

Lesgeld is inclusief luxe lunch, koffie, thee en frisdrank. Gratis parkeren en Wifi.

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

N.b. incompany trainingen zijn mogelijk op aanvraag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anderen cursisten kozen ook voor: 

- Security Questioning

 

Aanvullende trainingen

 
Security questioning

Algemeen:

Dit is een praktijkmodule. Het wegnemen van dreiging kan alleen als u de indicatoren kan ontkrachten. U gaat met andere oefenen in het stellen en beantwoorden van vragen. 

Doelgroep: beveiligingsprofessionals die werken in de evenementen- en vip-beveiliging, receptionisten

Duur van de training: 1 dag (8 uur)

Groepsgrootte:  minimaal 5 - maximaal 10 personen

Lesgeld is inclusief luxe lunch, koffie, thee en frisdrank. Gratis parkeren en Wifi. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

N.b. incompany trainingen zijn mogelijk op aanvraag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anderen cursisten kozen ook voor: 

- Security Questioning

 
Module winkeldiefstal

Algemeen:

In deze module nemen we u mee naar de wereld van de winkeldief. U leert in detail waar u op moet letten (modus operandi). 

Uiteraard ontvangt u de indicatoren van afwijkend gedrag bij deze vorm van criminaliteit.

Doelgroep: beveiligingsprofessionals die werken in de winkelbeveiliging of markttbeveiliging

Duur van de training: 2 dagen dag (8 uur)

Groepsgrootte:  maximaal 10 personen

Training is incompany

Offerte? Zie onze scherpe aanbieding op de website van Triosecurity

Anderen cursisten kozen ook voor: 

- Security Questioning

 
Module woninginbraak

Algemeen:

Het afgelopen halfjaar werd in Nederland gemiddeld 250 keer per dag ingebroken. De aanpak van inbraken is al een aantal jaren topprioriteit. Maar het is overduidelijk dat alleen preventie op termijn de grote aantallen woninginbraken niet oplost.

Uiteraard ontvangt u de indicatoren van afwijkend gedrag bij deze vorm van criminaliteit.

Doelgroep: beveiligingsprofessionals die werken in de evenementenbeveiliging of objectbeveiliging

Duur van de training: 1 dag (8 uur)

Groepsgrootte:  minimaal 5 - maximaal 15 personen

Lesgeld is inclusief luxe lunch, koffie, thee en frisdrank. Gratis parkeren en Wifi. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anderen cursisten kozen ook voor: 

- Security Questioning

 
Observatie training

Algemeen:

Dit is een praktijkmodule, waarbij we gaan oefenen in het observeren van afwijkend gedrag. Daartoe gebruiken we trainingsacteurs. Zij spelen bepaalde situatie na, opdat u uw kennis kan toetsen en het zien van dreiging kan verbeteren.

Doelgroep: beveiligingsprofessionals die werken in de evenementen- en vip-beveiliging, objectbeveiliging en receptionisten

Duur van de training: 1 dag (8 uur)

Groepsgrootte:  minimaal 5 - maximaal 10 personen

Lesgeld is inclusief luxe lunch, koffie, thee en frisdrank. Gratis parkeren en Wifi. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

N.b. incompany trainingen zijn mogelijk op aanvraag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anderen cursisten kozen ook voor: 

- Security Questioning

×

Bericht

EU e-Privacy richtlijn.

Deze website maakt gebruik van cookies om authenticatie, navigatie en andere functies te beheren. Door deze website te gebruiken gaat u ermee akkoord dat we deze cookies op uw apparaat plaatsen. Cookies zijn kleine niet schadelijke tekstbestandjes die door deze site steeds gelezen worden.

U heeft cookies afgewezen. Deze beslissing kan worden teruggedraaid.

 

Certified Profiler Terrorism

Heb je interesse in de contraterrorisme leergang Predictive profiling terrorisme (CPT) of in een van onze andere proactieve trainingen? Meld je dan nu aan!

Vervolgens nemen wij contact met u op. Je kunt ook een telefonisch gesprek met een docent van de gewenste opleiding aanvragen.

In zo'n gesprek kun je één op één antwoord krijgen op je vragen.

Uit veiligheidsoverwegingen kunnen wij aspirant-cursisten de deelname tot een opleiding weigeren.

Eisen deelname trainingen en leergang Predictive profiling terrorisme ®

U mag deelnemen aan de module trainingen & opleidingen en het diplomatraject voor de leergang Predictive profiling terrorisme ® als u aan alle onderstaande eisen voldoet:

  • U bent 21 jaar of ouder.
  • U heeft minimaal een mbo-2 beveiligingsdiploma (officiële diploma Beveiliging van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties).
  • U spreekt en schrijft Nederlands op taalniveau 2F (eindniveau VMBO TL).
  • U heeft voldoende beroepsgerichte kennis.

Wij begeleiden je naar het gewenste resultaat!

In 2018 zijn opnieuw tegen scherpe prijzen applicatie (proactieve) trainingen en beveiligingsopleidingen te verwachten, inclusief de trainingen die vallen binnen de verplichte permanente educatie punten regeling voor de leergang Predictive profiling terrorisme ®.

[ Top ]

Geen evenementen